Indien del sex

Den 28 juni, när Malin hade vart på plats i 2 dagar gjorde vi en dagsutflykt. Vi åkte först till ett ställe som hette Fatehphur Sikri, som tyvärr inte var jättemycket att se. Det som var jobbigt där med var alla människor. Alla skulle sälja något, de gav sig inte när man sa nej, de var på och runt oss hela tiden, rörde vid oss och stirrade ut oss för att vi var vita. Det var såå mycket folk med så kändes som man skulle bli rånad vilken sekund som helst. Som tur var så var vår kontaktperson med oss hela dagen och jag tror på allvar att vi hade dött annars haha..

På Fatehphur Sikri vågade jag inte ta upp kameran överhuvudtaget pga folkmassan och alla närgångna människor, men här kommer tre mobilbilder vi tog innan vi gick till en annan del där alla människor var. 
Efter vi vart där en stund åkte vi äntligen vidare mot Taj Mahal. Det tog nog ca. 1,5 timme därifrån innan vi kom fram till Agra. Vi stannade även på ett väldigt intressant toalettbesök imellan och drack en flera månader gammal läsk för övrigt haha.. ja herregud. 

Efter att ha haft lite problem vid ingången då vi inte fick ha med oss vår ryggsäck in och lämnat den till en random affär, så kom vi till slut in på området där Taj Mahal var.

Det var verkligen mäktigt. Byggnaden var så otroligt fin och hade mycket detaljer som ni kan se på bilden här ovanför. Vi var ju självklart inne också men där var det fotoförbud så har inga bilder därifrån. Det var sjukt mycket folk men det var vi ju ganska beredda på med tanke på hur känd Taj Mahal är så det var helt okej, de var inte jobbiga heller mer än att de ville ta bilder med och på oss vilket vi sa nej till.

Vi begav oss sedan vidare mot Agra fort! Tyvärr var både jag och Malin helt förstörda under det besöket då vi vart i solen och värmen alldeles för länge, var superhungriga för vi vägrade äta ute på någon gatukrog och törstiga då vi inte hade tillräckligt med vatten. Men vi kämpade på!

Det var fint och man såg även Taj Mahal ifrån Agra fort! Efter vi gått där en stund begav vi oss hemåt igen. 

Hade jag gjort om dagen och fått välja hade vi skippat Fatehpur Sikri för det tog såpass mycket onödig energi i värmen att besöka ett ställe vi var ganska ointresserade av plus att vi hade panik över alla jobbiga människor. Taj Mahal var helt klart höjdpunkten på dagen och jag är riktigt glad att jag fått se det! :-) 
Publicerat i Resor