Stugan

I fredags åkte jag, mamma och Alice till stugan. Jag har inte varit där sen april så jag kände verkligen att det var dags. Sen sist jag var där har mamma & pappa tapetserat om i köket. Var kul att få se det, dels för jag var med mamma & valde ut tapeter och för att vi har inte tapetserat om där sen vi köpte stugan 2002. Det blev såå himla fint, titta!
 
Det bästa med att vara där i helgen var det underbara sommarvädret. När vi kom dit runt åtta på fredagskvällen och slogs av värme blev vi helt chockade och kände mest "är det såhär sommar ska kännas?". Jag gick över en sväng till grannarna när vi kom fram och sedan åt vi varma mackor, tittade på tv, åt chips och la oss och läste innan vi somnade.

På lördagen hängde vi en bra stund på köpstaden även om vi inte hade tänkt vara där länge alls. När vi kom tillbaka till stugan grillade vi, och vilken grillning sen! Jag är inte överförtjust i grillat men detta var helt sjuuukt gott. Vi hade bland annat dessa godingar på spett tillsammans med paprika, champinjoner och lök. Till det hade vi både grillade majskolvar, stora grillade tomater och potatissallad. Alltså vi var i mat-himlen. Jag som nästan aldrig blir exalterad av mat åt tills jag inte fick plats mer. Nä det var riktigt lyckat! Efter det var vi bjudna på fika hos grannarna och när vi vart där i några timmar bestämde vi oss för att gå hem till Alice. Vi gick en långpromenad i värmen med henne och såg solen gå ner över åkrarna, innan vi gick in och kollade på tv tills vi la oss. Underbar dag!
 
På söndagen åt vi frukost ute och njöt av solen, hjälptes åt att klippa gräset, städa och tog det lugnt. Var badsugen ett tag där när det var som varmast. Okej, världens längsta recension av en riktigt bra Ölands-helg har ni fått nu. Blev inte så många bilder som ni ser för jag glömde bort kameran haha. Nu dröjer det drygt en vecka innan jag åker dit igen, längtar redan!

Begravning


I tisdags var det begravning för mormor vilket var en otroligt svår dag. Jag gjorde även det svåraste jag någonsin gjort. Jag sjöng en sång på begravningen. Jag stålsatte mig innan och förbjöd mig själv att börja gråta innan jag sjungt färdigt. Det gick bra men det var så otroligt svårt att ignorera alla som grät framför mig. Det brast på de två sista meningarna men det spelar ingen roll för jag är så himla glad att jag gjorde det. Mormor älskade alltid att få höra mig sjunga och var med på alla möjliga olika avslutningar och framträdanden där jag sjungit. Så det kändes verkligen som rätt sak att göra. Jag hoppas och tror verkligen mormor hörde mig och blev glad. Begravningen var otroligt jobbig men väldigt fin, även om vissa saker bara svepte förbi för man var så ledsen. Det känns fortfarande så overkligt att jag ska leva mitt liv utan att få träffa henne igen. Världens bästa mormor, jag saknar dig så!

Midsommar 2015

Midsommar. Min favorithögtid. Årets midsommar spenderades mellan 13-18 ute i skogen hos våra närmsta vänner till familjen. Det bjöds på mat, tårta och jordgubbar med glass. Några av oss plockade björklöv och blommor och gjorde midsommarkransar som är ett måste på midsommarafton enligt mig! Sen blev det tipspromenad med tre lag där frågorna var tex "vem är mest hoppfull?" och alternativen var då tre av gästerna och sedan blev det tävlingar mellan dessa efter tipspromenaden! Jag är inget fan av lekar överhuvudtaget men det var faktiskt jätteroligt!!

Sen skulle jag och Johan vidare så vi missade den sista delen av tävlingarna vilket var lite tråkigt tycker jag. Men vi skulle vidare för att umgås med Annie och Erik och det var däremot inte tråkigt! Vi spelade spel, pratade, åt god mat och efterätt ända tills klockan blev alldeles för mycket för min dygnsrytm haha. Jag och Johan la oss vid 3 ungefär så ja vi var ganska slut dagen efter. Men det blev en himla fin midsommar även om det var utan midsommardans som egentligen också är ett måste ;-)

 
Tog en del bilder under dagen, här kommer några få av dem!