Konstnatten.

I torsdags eftermiddag åkte jag, johan och pappa (och min älsklings hamster theo!) till stugan. Kom fram runt halv 8 och det var fullkomligt SVINKALLT i stugan och i friggeboden där jag o johan skulle sova. Så halva kvällen gick ut på att värma upp stället och äta sen gick vi och la oss, tog därför inga bilder. Här kommer istället bilderna jag tog på fredagen och lite vad vi gjorde.
På fredagen vaknade vi av oss själva, åt frukost, kollade massa lost, åt våfflor och åkte sedan in till kalmar en sväng. gick runt lite i affärer och fikade gott på ikea, sen begav vi oss hem till stugan igen för mamma och 2 kompisar till vår familj skulle komma till kvällen och då vankades det pajer mamma hade med sig. sen åkte vi ut på kvällen till konstnatten som den kallas. 

åkte till ett ställe där vi gick runt och tittade på allt ifrån konst till handgjorda sockar. det var mysigt. efter det åkte vi hem och somnade nästan direkt. 


Hej på er! Ett tag sen jag skrev här nu, har vart på Öland i stugan hela helgen och innan dess har det bara inte blivit av att jag skrivit. Skreve mitt första kulturhistoria prov idag och det gick väl sådär, nu är det gjort iallafall! Har lite grejer jag måste ta tag i som jag skjutit upp (som vanligt), så vi hörs när vi hörs! ha det bra!

Ett fotbollslag som visar upp djurplågeri.

Idag visar en fotbollsklubb vilka värderingar dom har när dom väljer att låta en minkfarm "ställa ut" 13 minkar på deras match. Djurens rätt anmälde detta till Svenska fotbollsförbundet i hopp om en reaktion som skulle förhindra detta. Som svar fick de att "det är inte konstigare än att ställa ut bilar på en match". Ursäkta mig? Skojar du med mig eller? Du jämför levande, kännande, instängda varelser med en plåtburk? 
Att försöka "hjälpa" minkfarmarna och få folk att se hur dom har det när 7/10 svenskar vill ha ett förbud av denna hemska industri är patetiskt. Varför inte låta folk gå in och kolla hur det går till när de flås levande och gasas till döds istället?

Pälsuppfödning kan vara det absolut värsta som existerar enligt mig. Det är koncentrationsläger i modern tid. Att något så pass utvecklat folk som vi påstår att vi är, är så egoistiska och ska föda upp djur för att döda dom för deras päls och bära det sen är helt sjukt efterblivet rent ut sagt. Herregud, det är 2013 nu, jag skäms för att bo i Sverige. Jag skäms över att vara människa.

För övrigt känns det väldigt ironiskt och hemskt att medan dom springer runt på en gräsplan och sparkar på en boll ska de visa upp en vidrig industri med minkar som aldrig någonsin får känna gräs under fötterna. 
 
Köp aldrig någonsin päls. Det finns fejk päls om du nu måste ha det på dina kläder. Många kedjor har slutat använda päls just för att det är så moraliskt fel och vill visa vad de tycker. Gör det du med. Djurens rätt har samlat ihop en lista på företag som ställt sig bakom dem som ni kan se här.

Höstens charm.

En sak som jag tycker är lite charmig med hösten är att det verkar som om den inte riktigt kan bestämma sig om det ska regna eller vara sol.. så den kör på både och haha. som nu ieftermiddag, det ösregnade och var solsken samtidigt vilket innebar = regnbåge! love it.

I vilket fall som helst har jag knappt ingen ork att gå in hit, och verkligen inte att ta fram kameran o fota.
Har så knasigt schema nu med tanke på långa dagar med mycket hål och en dag kommer jag hem 19.30, så är ganska slutkörd tills helgen närmar sig. Har ingen ork att göra läxor heller och har redan saker efter mig, men men.

Vad har jag hittat på i veckan då? Det minns jag knappt haha.. vet att min fina emmy tog körkort i onsdags så hade myskväll med henne och njöt av att hon äntligen klarat av det o slapp tänka på det mer! 
Imorgon ska jag få hålla i lurviga små kycklingar och mysa med dom, äta gott och ha myskväll med henne igen hihi.
På lördag ska jag vara med Johan och kanske se bio eller något skoj och söndag-måndag(är ledig måndag) spenderar jag med min soulmate Hanna ♥! Så om ni inte hör ifrån mig på ett tag vet ni iallafall vad jag har för mig! (fett långt inlägg, sorry) tjingeling.