2 saker

♦ Hade jag inte hetat Emma hade jag förmodligen hetat Julia har mina föräldrar berättat.
♦ Öland är mitt andra hem. I en liten by 5 minuter från Färjestaden har jag spenderat somrarna sen jag var 5 år gammal och jag kommer alltid känna ett speciellt band till Öland och vill gärna ha en egen sommarstuga alternativt campa där varje sommar när jag blir äldre också.

Smoothie

Den här gjorde jag idag. Kiwi, apelsin, jordubbar, a-fil och äppeljuice var allt som behövdes för att bli en av de godaste smoothierna jag druckit!

Lite uppdatering av mitt liv.

Hej! Jag lever och mår bra, typ. Förutom min migrän som kommer smygandes varje dag då. Idag har dock varit en bra dag ur migrän-synpunkt och har lyckats varit på stan med mamma. Vi gick lite i affärer och åt god lunch innan vi åkte till mormor och hängde där i ca. tre timmar. Igår umgicks jag med Johan, Annie och Erik. Vi åt god mat, spelade spel osv så hittills har helgen varit jättebra.

Nästa helg blir det bröllop, inte vilket som helst heller för dels är det mitt allra första bröllop jag ska gå på (förutom ett när jag var runt fyra som jag inte minns något ifrån och det var våra grannar) och dels för att det är min storebror som ska gifta sig (!). Ganska coolt ändå. Det blir en liten vigsel med familjen och sen kommer släkten på kvällen, jag ska sjunga i kyrkan till dem och ja, det hela ska bli väldigt spännande och förmodligen väldigt mysigt! Nu ska jag snart gå och lägga mig, så ni får ha det så bra. godnatt!

Min alla hjärtans dag helg

Hej på er! Har nästan gått en hel vecka sedan sist jag skrev här och det kommer nog bli lite mer mellanrum mellan inläggen här för känner inte lika starkt för att blogga just nu. Har gjort det sen 2009 liksom och har tröttnat lite haha. Inte helt dock och kommer fortsätta uppdatera men inte lika ofta. Ibland kanske jag vill uppdatera mer och nån gång kanske det går två veckor imellan. Så nu vet ni det! :-)

Hoppas ni haft en fin alla hjärtans dag helg! Det har jag haft iallafall, fredag-lördag sov jag med Johan så fredagen blev det fredagsmys och lördagen spenderades i Jönköping, fick rosor från honom på fredagen som både var till vår månadsdag som hade vart på torsdagen och alla hjärtans dag ♥. På eftermiddagen sen kom Emmy och sov över tills igår, vi kollade b.l.a. på melodifestivalen, lagade mat och gjorde efterätt, sjöng singstar och framförallt pratade. Riktigt kul att träffas då vi inte synts på typ två månader! ♥

Imorgon är jag bokad för jobb men börjar inte förrän 11 så det känns skönt då jag vänt på dygnet en del sen jag sov med Emmy haha.. ;-)
Ha det fint tills vi hörs igen!

Två solnedgångar

från den 9 februari.

från den 10 februari.


Både igår och iförrgår sken solen för ovanlighetens skull och bägge kvällarna blev det otroligt fina solnedgångar. Min favorit är nog den första, himlen var verkligen glödande röd då!

Store mosse

Idag gick jag och Alice en runda på Store Mosse med Hanna och hennes otroligt fina valp Elliot. Solen sken och det var hur mysigt som helst. En riktigt bra förmiddag helt enkelt!

Kalas-söndag


Igår fyllde mamma år, men eftersom pappa jobbade hela dagen firade vi henne idag med hela familjen istället, åt jättegod mat, tårta och hon fick presenter. Jag hade på mig mina relativt nya byxor som jag köpte när jag och Johan var i Göteborg, älskar dom! 

Frozen grass

 

Er rätt att leva.

Jag brukar egentligen inte skriva om sådana här saker här på bloggen, men jag gör det ändå för planerar ändå att lägga ner den snart förmodligen, alternativt skriva nån gång ibland när jag känner mig sugen så känner inte för att hålla tillbaka om det jag vill få ur mig. Så vill ni inte läsa det här kan ni sluta läsa nu, men jag hoppas ni läser ändå, även om ni inte vill.

Jag såg en slakttransport köra förbi mitt hus idag. Jag såg fönstren med hål i och jag tänkte på alla de stackars djuren som satt där inne och åkte mot sin död. Jag tappade andan och tårarna kom direkt. Vem har bestämt att ni ska födas för att dö? Varför är världen så fruktansvärt kall? Jag orkar bara inte med det här ibland, att känna mig så ensam med att inte vilja att något djur ska dödas. Hur kan ni acceptera att miljontals djur föds just nu med en dödsstämpel på sig? Att vissa lever sina liv med att aldrig få gå ut mer än när det är dags att gå in i slaktbilen och mördas, bara för du ska äta en biff istället för ett vegetariskt alternativ.. Det är inte försvarbart på något sätt. Och det är SÅ svårt att leva i en värld där man har sina närmsta som man älskar mest av allt, och samtidigt veta att de dagligen går emot allt jag står för. Jag har inte ätit kött på över 5 års tid nu, hur mycket skit har jag inte fått ta för det egentligen? Hur många kommentarer och skämt har jag inte hört under dessa 5 åren som jag måste tycka är okej annars är jag extrem? Hur mycket respektlösa frågor har jag inte fått ställt till mig av människor jag inte ens känner som tycker att de har rätten att ifrågasätta mig om varför jag slutat med kött? Varför äter du kött, är en bättre fråga. Jag tänker på de stackars djuren i slakttransporten.. Finns dom inte mer nu? Eller skumpar de fortfarande runt och är rädda och önskar inget hellre än att få leva? Jag önskar jag kunde rädda alla, men det är omöjligt. För att det ska hända måste fler öppna ögonen och våga inse att det är fel. Det är inte såhär det ska vara.

Efter att ha levt 5 år helt utan någon i min närhet som vart vegetarian känns det så fantastiskt att min bästa vän har öppnat ögonen och slutat med kött. Jag kan inte ens beskriva hur skönt det känns att inte känna sig lika ensam med dessa känslorna och kunna ha någon att skriva till om jag mår extra dåligt över djuren. Alla förtjänar en vän som Emmy. Tack. Tack för att du vågade öppna ögonen, jag är så stolt över dig och det får mig om möjligt att uppskatta dig ännu mer. Jag hoppas det kommer en dag i framtiden när normen är att inte äta kött istället för att göra det.

..Jag tänker på djuren i slakttransporten och jag skänker så mycket kärlek till er i tankarna. Jag hoppas ni har det bättre där ni är nu, att era själar äntligen kan få leva fritt. Jag ska kämpa för er rätt att leva tills dagen då jag lämnar detta liv. 

Snögubbar och snölykta

Igårkväll gjorde jag och Johan de tre fina snögubbarna på bilden ovan, den stora är lika lång som mig haha. Jag gjorde även en snölykta som ni kan se. Jag tycker är så himla fint, det lyser så mysigt när det är mörkt :-)

RSS 2.0