Höstkänslor

Mamma var här i helgen och då gjorde hon det fint på verandan, gör verkligen skillnad när man möter detta när man kommer hem :-) var så mysigt att hon kom och hälsade på!

Jag sitter här och pluggar för fullt. Jag har min första tenta på måndag, ett grupparbete som ska redovisas på fredag och en omtenta av Journalistikens grunder jag ska göra fredagen efter för att jag aldrig gjorde den första då jag var i Stockholm den dagen. Men ja, tentan på måndag i Bild och form blir spännande. Man ska kunna såå mycket om allt från upphovsrätt till hur man räknar ut gyllene snittet i bildkomposition, så det är väldigt brett och jag känner mig inte riktigt redo.. Men men, ikväll kommer pappa hit och är här hela helgen, ska bli skönt att få sällskap igen! :-)

Indien del åtta

Mitt i natten söndagen den 3 juli lämnade vi Mathura och åkte med taxi i ca. 4 timmar till Delhis flygplats och flög därifrån till Udaipur. Det var en hemsk flygresa med mycket turbulens och vi trodde vi skulle krascha några gånger men vi landade som tur var helt oskadda på förmiddagen där vår nya kontaktperson mötte upp oss. 


Vi åkte bil i ca. en halvtimme och kom fram till ett fint hus som låg lite utanför stan som jag konstigt nog inte heller tog kort på nån gång under de 2 veckorna vi var där, men tog en bild från amzungos hemsida.


Det var ett ganska stort hus med många trappor. Längst ner bodde familjen som de hyrde huset av och vi hade de andra två våningarna plus en jättefin takterass. Tog inte jättemycket bilder inuti huset heller av någon anledning men det fanns 3 volontärrum plus en av kontaktpersonernas rum, kök och matsalsrum på den andra våningen. På tredje våningen fanns det ett tvrum, ett rum med datorer, 3 volontärrum plus den andra kontaktpersonens rum och ett samlingsrum där vi bl.a. hade hindi lektioner. 

Här ser man iallafall rummet som var mitt och malins. (och en italiensk tjej som vi delade det med). Mittenbilden är ifrån matsalsbordet där vi åt alla måltider, det var precis utanför vårt rum så det var smidigt att slippa gå i trappor varje gång vi skulle äta haha.


Första dagen och kvällen kändes allt jobbigt och nervöst över att vara på ett nytt ställe och umgås med så mycket människor dygnet runt efter att ha bott själv i en vecka och själv med Malin i en vecka. För förutom oss var det nämligen 14 volontärer till som bodde där. Dessutom var vi väldigt trötta efter en lång resdag så det var skönt att få somna den första kvällen. Anledningen att det bara är mobilbilder är för att jag tog faktiskt inte någon bild med kameran förrän på torsdagen.

Indien del sju

Jag har satt ihop en film ifrån de 2 första veckorna som spenderades då hos Wildlife sos utanför Agra. Kolla gärna in den så får ni kanske en liten bättre bild av hur det var :-)

Helgen

Hejhej!

Idag är det söndag och helgen har spenderats tillsammans med Emmy. Hon kom hit i fredags och vi har mest tagit det lugnt, spelat sims, pluggat lite, kollat på tv, gjort god mat och halvt spelat lite spel :-) supermysigt och roligt att hon kom hit!! ♥ 

Efter jag skjutsat henne till tåget åkte jag och handlade och lagade en god linsgryta som räckte till ett antal matlådor också. Nu sitter jag här och ska plugga, kursen jag läser just nu heter Bild och form och det är både mycket praktiska inlämningar plus en tenta som jag behöver plugga på. Köpte lite godis och en freeno för att motivera mig själv till att plugga haha! Freenon var första gången jag smakade, och den var helt okej, men nästa gång testar jag nog en annan smak :-)

Ha det bra!

Indien del sex

Den 28 juni, när Malin hade vart på plats i 2 dagar gjorde vi en dagsutflykt. Vi åkte först till ett ställe som hette Fatehphur Sikri, som tyvärr inte var jättemycket att se. Det som var jobbigt där med var alla människor. Alla skulle sälja något, de gav sig inte när man sa nej, de var på och runt oss hela tiden, rörde vid oss och stirrade ut oss för att vi var vita. Det var såå mycket folk med så kändes som man skulle bli rånad vilken sekund som helst. Som tur var så var vår kontaktperson med oss hela dagen och jag tror på allvar att vi hade dött annars haha..

På Fatehphur Sikri vågade jag inte ta upp kameran överhuvudtaget pga folkmassan och alla närgångna människor, men här kommer tre mobilbilder vi tog innan vi gick till en annan del där alla människor var. 
Efter vi vart där en stund åkte vi äntligen vidare mot Taj Mahal. Det tog nog ca. 1,5 timme därifrån innan vi kom fram till Agra. Vi stannade även på ett väldigt intressant toalettbesök imellan och drack en flera månader gammal läsk för övrigt haha.. ja herregud. 

Efter att ha haft lite problem vid ingången då vi inte fick ha med oss vår ryggsäck in och lämnat den till en random affär, så kom vi till slut in på området där Taj Mahal var.

Det var verkligen mäktigt. Byggnaden var så otroligt fin och hade mycket detaljer som ni kan se på bilden här ovanför. Vi var ju självklart inne också men där var det fotoförbud så har inga bilder därifrån. Det var sjukt mycket folk men det var vi ju ganska beredda på med tanke på hur känd Taj Mahal är så det var helt okej, de var inte jobbiga heller mer än att de ville ta bilder med och på oss vilket vi sa nej till.

Vi begav oss sedan vidare mot Agra fort! Tyvärr var både jag och Malin helt förstörda under det besöket då vi vart i solen och värmen alldeles för länge, var superhungriga för vi vägrade äta ute på någon gatukrog och törstiga då vi inte hade tillräckligt med vatten. Men vi kämpade på!

Det var fint och man såg även Taj Mahal ifrån Agra fort! Efter vi gått där en stund begav vi oss hemåt igen. 

Hade jag gjort om dagen och fått välja hade vi skippat Fatehpur Sikri för det tog såpass mycket onödig energi i värmen att besöka ett ställe vi var ganska ointresserade av plus att vi hade panik över alla jobbiga människor. Taj Mahal var helt klart höjdpunkten på dagen och jag är riktigt glad att jag fått se det! :-) 

RSS 2.0