Tågluffen - Bryssel

Tåget till Bryssel tog lite drygt två timmar så vi var framme tidigt på kvällen den 1 augusti. Efter att vi checkat in på hotellet så tog vi det lugnt och åt på en jättemysig grekisk restaurang. 
Dagen efter begav vi oss på en lång promenad för att hitta EU parlamentet. Längs vägen såg vi många fina byggnader och en park. 
 
Till slut efter den lååånga promenaden så kom vi fram till EU kommissionen som vi trodde att vi kunde besöka, men icke. Vi fick istället hjälp med att hitta EU parlamentet som låg en bit därifrån. Men när vi väl kom dit så var det omöjligt att hitta ingången. 
 
Vi frågade i informationen och cirka 15 personer på plats men alla pekade åt olika håll och det var dåligt skyltat. Till slut gick vi istället till något som hette Parlamentariet där Europas och EU:s historia beskrevs, ganska intressant men inte riktigt värt alla timmar vi lagt på att hitta stället.
 
Vi tog därefter bussen tillbaka till centrum, åt belgiska supergoda våfflor, fotade lite och kollade runt i stan. Vi satt även på det supermysiga torget mitt i centrum ett tag där massvis med folk satt och åt picknick. Det var hur mysigt som helst! Vi kollade självklart även in "pisspojken" som vi kallade honom haha, en fontän som heter Manneken Pis och som tydligen är världskänd. Vi bodde ett kvarter från honom så vi gick förbi där flera gånger och det var otroligt många som ville ta kort på honom hela tiden, lite kul. 
 
På kvällen åt vi middag innan vi gick och la oss ganska tidigt eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon. Bryssel var en fin stad, men det kändes ganska litet jämfört med Amsterdam. Förutom att de gjorde väldigt mycket renoveringar överallt på gatorna så var det iallafall väldigt mysigt! Torget i centrum gjorde nästan hela staden skulle jag säga. :-)

Tågluffen - Amsterdam

Heeej! Det var inte igår direkt. Sedan sist jag var inne här har jag och Alice varit ute och tågluffat. Det blev dock mer tåg/buss luff skulle jag säga då balkanländerna inte riktigt har utvecklat sina järnvägar haha. Tänkte dela med mig av lite bilder från resan även om jag inte tog särskilt många. 
 
Första stoppet var Amsterdam. Vi åkte tåg i 17 timmar med x antal byten för att ta oss dit men till sist anlände vi sent på kvällen den 30 juli. Dagen efter så tog vi tunnelbanan in mot centrum för att gå på riksmuseet. 
Vi gick omkring på riksmuseet i ganska många timmar. Det fanns så himla mycket att kolla på och en väldig blandning av konst, föremål från alla århundraden osv. Vi fikade även supergott fika på cafét som fanns på museet. 
 
Vi gick vidare och såg bland annat en park, lite konstverk och många fina gator. Vi letade därefter upp en båt som kunde ta oss runt på kanalerna i Amsterdam och tur som vi hade avgick det en bara 10 minuter efter vi bokade in oss. 
 
Vi åkte runt på i princip alla kanaler i en båt med ca. 10 andra personer och en guide som körde båten. Det var sååå mysigt! Verkligen en av höjdpunkterna på hela resan. Jag har aldrig varit i en stad som har så otroligt många kanaler förut och det var så vackert. 
 
Efter båtturen så gick vi omkring på stan, besökte Red light District och åt pizza på kvällen. Dagen efter gick vi också ett bra tag på stan och åt supergoda pannkakor. :-) Amsterdam var verkligen en otroligt vacker stad! Väldigt konstig bara med alla droger offentligt, men det tänkte man bort efter ett tag. Rekommenderar verkligen alla att åka dit! På eftermiddagen tog vi tåget vidare mot Bryssel, men det kommer i nästa inlägg!