Tågluffen - Bryssel

Tåget till Bryssel tog lite drygt två timmar så vi var framme tidigt på kvällen den 1 augusti. Efter att vi checkat in på hotellet så tog vi det lugnt och åt på en jättemysig grekisk restaurang. 
Dagen efter begav vi oss på en lång promenad för att hitta EU parlamentet. Längs vägen såg vi många fina byggnader och en park. 
 
Till slut efter den lååånga promenaden så kom vi fram till EU kommissionen som vi trodde att vi kunde besöka, men icke. Vi fick istället hjälp med att hitta EU parlamentet som låg en bit därifrån. Men när vi väl kom dit så var det omöjligt att hitta ingången. 
 
Vi frågade i informationen och cirka 15 personer på plats men alla pekade åt olika håll och det var dåligt skyltat. Till slut gick vi istället till något som hette Parlamentariet där Europas och EU:s historia beskrevs, ganska intressant men inte riktigt värt alla timmar vi lagt på att hitta stället.
 
Vi tog därefter bussen tillbaka till centrum, åt belgiska supergoda våfflor, fotade lite och kollade runt i stan. Vi satt även på det supermysiga torget mitt i centrum ett tag där massvis med folk satt och åt picknick. Det var hur mysigt som helst! Vi kollade självklart även in "pisspojken" som vi kallade honom haha, en fontän som heter Manneken Pis och som tydligen är världskänd. Vi bodde ett kvarter från honom så vi gick förbi där flera gånger och det var otroligt många som ville ta kort på honom hela tiden, lite kul. 
 
På kvällen åt vi middag innan vi gick och la oss ganska tidigt eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon. Bryssel var en fin stad, men det kändes ganska litet jämfört med Amsterdam. Förutom att de gjorde väldigt mycket renoveringar överallt på gatorna så var det iallafall väldigt mysigt! Torget i centrum gjorde nästan hela staden skulle jag säga. :-)