Tågluffen - Budapest

Eftersom tågförbindelserna i princip inte existerar i balkanländerna så tog vi bussen från Novi Sad till Budapest. Egentligen skulle vi till Slovakien efter Novi Sad men vi fick ändra våra planer i sista stund och därför blev det en 8 timmar lång bussresa till Budapest istället. 
Efter att ha fått tillgång till lägenheten vi skulle bo i och fräschat upp oss började vi gå mot stan. 
Första stoppet var Parlamentsbyggnaden som var väldigt mycket mäktigare från andra sidan av Budapest än när man kom nära, men fortfarande pampig. 
Andra stoppet var "The shous of the Danube bank" som är ett monument för de som sköts ihjäl här under andra världskriget. Efter vi gått hela vägen dit så åt vi lunch innan vi gick tillbaka för att byta om inför kvällen. 
På kvällen hade vi bokat in en jättemysig båttur som tog oss runt på kanalen i Budapest. Alla byggnader lyste upp såå himla fint och det var så varmt och skönt. En perfekt kväll helt enkelt. 
Dagen efter så gick vi upp till Fiskarbastionen som vi bodde granne med. Där åt vi en god frukost och njöt av utsikten över staden. Senare på förmiddagen tog vi en taxi till tågstationen där vi hoppade på tåget mot Krakow. Jag älskade verkligen Budapest! Så himla vacker och mysig stad. Hade gärna tillbringat någon mer dag här men det får ske i framtiden istället :-) 
Publicerat i Resor