Polen, del tre

På lördagen var det dags att åka till Auschwitz och Birkenau. Vi åkte dit med Krakowresor som vi hade varit iväg med dagen innan och resan dit tog runt 1 timme.
Tog väldigt många bilder på Auschwitz men blir lite svårt att visa upp alla. Det var helt sjukt att se alla saker som tillhört de som varit instängda där och även fast man var på plats så var det svårt att greppa att det faktiskt har hänt.. Vi gick runt på Auschwitz i cirka två-tre timmar och sen fick vi en paus på en kvart innan vi åkte mot Birkenau som låg 3 kilometer där ifrån.
 
Birkenau var ännu mer gripande att se än Auschwitz. Att se hur de bodde, de sprängda gaskamrarna och försöka föreställa sig det helvete som var där var helt sjukt. Vi gick runt där i cirka två timmar också innan vi satte oss i minibussen och åkte tillbaka mot Krakow.
Vädret hade varit helt fantastiskt hela dagen och jag hade gått runt med bara tröja. Väl tillbaka i Krakow gick vi runt i det fina vädret och åt god middag. Efter det fick vi ett ryck och åkte till judiska kvarteren, tyvärr var det inte så mycket att se haha så vi tog taxi ganska snabbt därifrån igen. Vi blev sugna på att fika sent på kvällen och gick hur långt som helst för att komma fram till ett kattcafé haha. 
 
Det var mest en rolig grej då jag hört mycket om det haha. Katterna som bodde där var adopterade och fikat var gott så det var ändå lyckat. Sen gick vi tillbaka till stan och satt och njöt av att det inte var superkallt ute, av någon som spelade fin gatumusik och av den otroligt vackra staden. 
Dagen efter tog jag inga bilder, men vi flög mot Köpenhamn runt 12 och var framme i Växjö runt 18 tiden på kvällen. Jag sov över i Växjö för jag började inte förrän 13 dagen efter. Sååå mysig och bra resa! Alltid lika roligt att resa med Malin :-) och så otroligt vacker stad Krakow var! 
Publicerat i Resor