Eurovision 2016

Nu är Eurovision slut för iår och det känns lika tråkigt som det alltid gör eftersom det är mitt favoritprogram på hela året.

Ukraina stod ju som vinnare, vilket jag blev väldigt förvånad över. Var bombsäker på att Australien eller Ryssland skulle vinna. Jag tyckte det var otroligt många bra bidrag iår, och jag hoppades extra mycket på just Australien som kändes som en riktig vinnarlåt. Ukraina var en av de sämre bidragen enligt mig och trodde verkligen de skulle komma långt ner.. Men men, tråkigt när det ska handla om politik istället för musik i Eurovision tycker jag. Sen blev jag faktiskt förvånad över att Sverige kom så högt upp då vår låt var så himla tråkig och intetsägande jämfört med alla andra, men kul för oss! ;-)

Jag länkar de 6 stycken jag tyckte allra mest om i finalen och struntar i semifinalerna (även om de var vissa som inte gick vidare som jag gillade där med, tex de nordiska länderna). Sen skriver jag de andra här nedanför jag också tyckte mycket om i finalen, det blir alldelels för många att länka till annars haha. 

Tjeckien - Gabriela Guncikova: I stand
Azerbaijan - Samra: Miracle 
Italien - Francesca Michielin: No degree of seperation
Bulgarien - Poli Genova: If love was a crime
Litauen - Donny Montell: I've been waiting for this night 
Ryssland - Sergej Lazarev: You are the only one 
Spanien - Barei: Say yay!
Österrike - Zoë: Loin d'ici 
Armenien - Iveta Mukuchyan: Lovewawe 


 
Publicerat i Musik