Irland, del två

På fredagen åt vi hotellfrukost ganska tidigt för vid 10 tiden satte vi oss på en buss som skulle ta oss runt på en dagsutflykt! Det enda som var tråkigt var att det regnade och blåste exakt hela denna dagen.

Första stoppet blev vid ett fint gammalt slott. 

Andra stoppet var vid en plats där det var massa stenar på marken och stenar staplade på varandra som naturen själv hade skapat. Väldigt häftigt och en superfin utsikt! 
 
Tredje stoppet var vid en liten och gammal kyrka och kyrkogård. Strax efter det åt vi lunch på ett (för mig) värdelöst ställe. De hade kanske runt 25 olika rätter men endast en vegetarisk rätt, och den var självklart med curry och var så stark så jag inte ens kunde äta upp hälften. (Jag tål inte stark mat). Tycker det är så himla tråkigt att bara för man inte vill äta djur ska man inte kunna få något alternativ utan får ta det enda som bjuds. 
 
Iallafall, sen åkte vi vidare till huvudmålet med utflykten - Cliffs of Moher! Dessa klippor har vart med i många filmer, musikvideor och ja är ett stort turistmål på Irland. Vilket inte är så konstigt med tanke på hur magiskt det är! Det var verkligen helt otroligt vackert! Vi hade ju sån himla otur med världens oväder så mina jeans gick att krama ur när jag hade vart ute i ungefär 10 minuter och mitt paraply var helt förstört efteråt av de hårda vindarna och ösregnet haha. Så att fota var det knappt på tal om, jag fick några få kassa bilder iallafall. Så ja, det var dimmigt men vi hade tur som ens fick se klipporna sa guiden för ibland är det så dåligt väder så man inte ens kan se dem. Efter man kollat på klipporna fanns det en restaurang, en affär, en liten biograf med en 3 minuters film och ett slags museeum i berget som man kunde kolla in. :-)

Efter klipporna var det dags att åka tillbaka. Jag tyckte det var så roligt att åka längs med havet och se alla vackra hus. ALLA hus var verkligen fina, helt sjukt! Det var så roligt med att få se "landet", att få se kor, får och öppna landskap. Irland är verkligen ett såå vackert land. Vi hade en duktig guide som pratade hela dagen när vi åkte runt också och ja, utflykten var jätterolig. Det enda som var ett stort minus var vädret. Särskilt pga klipporna som vi hade sett så mycket bättre och kunnat njuta av på ett helt annat sätt om det vart uppehåll.
Men men, ibland har man otur och jag är glad att vi gjorde utflykten iallafall!
På kvällen gick vi ut och åt på en mysig restaurang där jag åt en aubergine gryta som var sååå god. Jag och Johan delade även på en chokladfondant till efterätt :-) Efteråt följde vi med pappa och co. till en bar för att lyssna på lite irländsk musik, vi stannade dock bara en liten stund innan vi gick till hotellet och la oss. 
Publicerat i Resor
#1 / / Jasmine:

Åh vad fina bilder :)

Svar: tack så mycket! :)
Emma