Irland, del fyra

Söndagen kommer jag dela upp i flera delar då vi gjorde ganska mycket den dagen.


På morgonen när vi vaknade gick vi ner till frukostsalen där mamma hade fixat med champagne och personalen på hotellet vart snälla och fixat tårta. Så vi sjöng för pappa, skålade i champagne, gav han lite småpresenter och åt frukost. Efter frukosten högg vi in på tårtan som faktiskt var riktigt god :-)


Efter det köpte vi biljetter till en hop on - hop off buss i receptionen. Om ni inte vet vad det är så innebär det att man betalar för en dagsbiljett och hoppar på en av bussarna som går var 10 minut. Sen hoppar man av på vilken hållplats man vill och stannar där hur länge man vill. Man kan stanna i bara 10 minuter då eller 2 timmar tex, man väljer helt själv! Hur smidigt och smart som helst. På denna turen fanns det 25 hållplatser så man hann ju verkligen inte med alla utan fick välja lite vad man skulle prioritera och åka till. 
Första stoppet som vi allihopa gjorde tillsammans var på Trinity College, Dublins universitet. Vi tittade lite på omgivningarna och gick in på Book of Kells som var en utställning av keltiska handskrifter där man inte fick fotografera. Efter Book of Kells kom det som vi verkligen ville se, The Old Library som var fylld med över 200 000 av bibliotekets äldsta böcker. Det var riktigt häftigt och mäktigt att se! 
Publicerat i Resor