Irland, del fem

Efter vi besökt Trinity College bestämde jag och Johan oss för att åka vidare själva då resten av sällskapet skulle till Guiness storehouse bl.a. vilket vi inte hade något intresse för.


Andra stoppet för oss blev då den största parken i Dublin, St. Stephen's Green Park. Där strosade vi omkring bland fina dammar, träd och blommor. Det var en riktigt fin park! Det som var roligast med denna parken enligt mig var alla fina fåglar, svanar, änder och ankor.

När vi hade gått en liten bit så kom vi fram till en herre som satt med massa duvor på armarna och runt omkring sig som ni kan se på första bilden som vi tyckte var så häftigt. Efter en liten stund då vi stått och beundrat honom och duvorna frågar han "would you like to try?" vi ba "EH, YES!". Så vi fick havregryn av honom och direkt hoppade duvorna upp på våra armar med och åt. Det var såå häftigt för de var ju helt vilda. Tre av dom hade han räddat från att de blivit påkörda eller blivit skadade på annat vis (han jobbade på ett djurhem berättade han) så de hade han precis släppt tillbaka till parken och var väldigt nära honom hela tiden. Det var en väldigt häftig upplevelse tyckte både jag och Johan! Dock tog vi inga kamerabilder när vi hade fåglarna på oss men vi tog några mobilbilder som jag vill visa.

Efter vi stått och matat duvor i minst en halvtimme så tackade vi, gav mannen lite pengar och bestämde oss för att gå tillbaka till hållplatsen och åka vidare då vi började bli hungriga. 
Publicerat i Resor