Irland, del sex

Nästa stopp blev ett vaxmuseeum. Där tog jag dock inga bilder förutom en mobilbild på mig med en vaxdocka. Det var ganska roligt och det är ju alltid häftigt att se vaxfigurer. Det som var tråkigt var att det bara var irländska kändisar så de enda vi kände igen var typ Jedward haha. När vi gått igenom hela vaxmuseet åkte vi bara en hållplats med bussen och hamnade i ett kvarter där det fanns många restauranger så vi passade på och äta. 


Efter det åkte vi vidare till St. Patrick's Katedral där vi gick runt och tittade och en stund. Helt sjukt stor var den! 3 olika altare eller vad det heter och mängder av sittplatser. Väldigt mäktigt! Efter en stund när vi gått runt och kollat så började en manskör öva inför en gudstjänst som snart skulle hållas så vi gick därifrån innan den började.


Vi tog bussen vidare till Kilmanhail Goal vilket är ett gammalt fängelse i Dublin som numera är ett museeum. Fängelset var igång mellan 1796-1924. Det var väldigt häftigt att se och vi fick gå en ungefär timme lång rundtur där vi fick se var fångarna spenderade sina sista timmar i livet, var de avrättades och hur det var att leva i fängelset under tiden det var igång. Många som kämpat för Irlands självständighet var fängslade här av britterna och de sa att det var därför de hade gjort ett museeum av fängelset för att hedra dem och berätta för folk om dem. Detta stoppet tyckte jag nog var det mest intressanta!

Publicerat i Resor